perjantai 9. huhtikuuta 2010

Giverny

































Menin eilen puolenpäivän aikoihin CDG:n kentälle Ullaa vastaan. Halusin vähän juhlistaa tapaamista, ja siksi etsin kukkakauppaa täältä hotellini läheltä St. Michelin kulmilta, mutta en löytänyt. Ajattelin, että Pariisin lentokenttä on niin suuri, että kyllä sieltä kukkakauppa löytyy. Mutta eipäs vaan löytynyt. Olin kuitenkin saanut pakkomielteen, että yksi tulipunainen ruusu minun on Ullalle ojennettava tavatessamme 5 kuukauden poissaolon jälkeen. No, otin taksin ja pyysin ajamaan johonkin lähiseudun pikkukaupunkiin, ja kukkakauppaan. Lähes tunti siinä meni, mutta löytyihän se ruusu lopulta. Ruusu maksoi 3 euroa ja taksi 50, joten vähän kalliiksihan se ruusu tuli!

Tänään lähdimme sitten Ullan kanssa Claude Monetin museoon Givernyyn. Ensin kolme varttia junalla Vernonin pikkukaupunkiin, ja sieltä taksilla 5 km Givernyn kylään. Todella upea, iso puutarha ja hyvin säilyneet rakennukset olivat oikein mielenkiintoista katseltavaa. Lopuksi kävimme vielä läheisellä kirkkomaalla olevalla Claude Monetin haudalla. Ohessa kuvia tältä yhteiseltä retkeltämme.

Maailmanympärimatkani lähestyy loppuaan, lennämme huomenna Ullan kanssa Suomeen ja silloin tulee tarkalleen 5 kuukautta täyteen siitä kun lähdin. Täytyy sanoa, että ilman tätä blogia matkastani olisi tullut paljon tyhjempi ja yksinäisempi. Kiitos kaikille lukijoille, ja tavataan ensi kesänä Hyvinkään Joutsenen terassilla, joka on toinen kantakapakkani, toinen on tietysti Tolpan Krouvi.

3 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta blogista, upeista kuvista sekä mukavasta kerronnasta.Pääsin ´siivelle´vasta puolesta välistä matkaasi,(kun näin Aamupostista). On varmasti mukava tulla kotiin taas! Ensi kesänä on siis ihan pakko tavata ! Hyvää kesää teille molemmille ! t. elisa

    VastaaPoista
  2. Mitäpä ei mies tekisi hemmotellakseen naista.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista ja tervetuloa Vehkojalle, ja saa nähdä millaisia purjehduksia tuleva kesä tuo tullessaan.

    VastaaPoista